BICOM optima

BICOM optima je najnovejša naprava na področju bioresonančne terapije in je naslednica nekoliko starejšega aparata BICOM 2000. BICOM aparature so v razvoju preko 30 let.

Idejna zasnova za bioresonančni aparat je bila razvita že v sedemdesetih letih. Takrat je nemški zdravnik dr. Morell dobil zamisel, da bi v terapevtske namene uporabil elektromagnetna nihanja pacientov ali iz različnih substanc. Povezal se je z dr. Bruegemannom ter z inženirjem Raschkejem in čez čas so ob hitrem napredku računalniške tehnologije razvili napravo, ki jo poznamo danes kot BICOM (BIO-COMmunication oz. biokomunikacija). Nova terapija pa je postala poznana kot bioresonanca oziroma terapija z bioinformacijo.

Potek terapije

V času terapije oseba sproščeno sedi ali leži. Na uvodnem testiranju in po prvem osebnem pogovoru, najdemo glavne vzroke zdravstvenih težav in lahko začnemo s terapijo. Terapija poteka na principu vhod-izhod, pri čemer je vhod oboleli del telesa, organ ali alergen, glivica…

Preko vhoda zajamemo (obolele) vzorce nihanj (moten frekvenčni vzorec), ki potujejo v BICOM aparat, kjer se preobrazijo v terapevtski frekvenčni vzorec, ki se vrača nazaj v telo. Prehod v telo poteka preko izhoda na drugem delu telesa (običajno je to modulacijska folija na hrbtu osebe). S tem se vzpostavijo prvotni (zdravilni) vzorci nihanja kar omogoča telesu lažje in hitrejše samozdravljenje.

Zdravljenje torej poteka na ravni energijskega frekvenčnega valovanja, pri čemer upoštevajo potek meridijanov, posamezne akupunkturne točke, organe in tkiva, vrsto obolenja ali težave, ipd. Šele po prvotnem testiranju se s pacientom pogovorimo o nadaljnjem poteku zdravljenja, ki je odvisno od teže bolezni in diagnoze.

Kaj lahko storite, da bo zdravljenje z resonančno terapijo uspešnejše?

Najpomembnejši cilj bioresonančne terapije je omogočiti telesu da se pozdravi na naraven način, samo od sebe. Slednje pa je najlažje doseči, če pri tem sodeluje tudi oseba, ki pride na terapijo. Tekom terapije je zato priporočljivo upoštevati sledeča navodila:

  • Pijte veliko vode, saj iz telesa odplakne strupene snovi.
  • Uživajte čimveč zdrave hrane (po možnosti ekološko pridelana hrana).
  • Potrebno se je izogibati umetnim snovem, sladkorju in beli moki ter kuhanju z mikrovalovno pečico.
  • Privoščite si čimveč mirnega spanca.
  • Pomembna dejavnika pri zdravljenju sta tudi pozitiven odnos do življenja in zdravljenja ter želja po ozdravitvi :-)