Bioresonančna terapija

Bioresonančni aparat Bicom optima

Bioresonančna terapija je celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa in krepi imunski sistem.V Sloveniji je ena izmed bolj razširjenih komplementarnih metod zdravljenja, za katero se ljudje odločajo pri različnih bolezenskih stanjih in težavah. Bioresonanca predstavčja naše valovanje – edinstveno energijo, ki jo z BICOM aparatom izmerimo in terapevtsko popravljamo.

Aparat za BICOM bioresonanco je sposoben zaznati in ločiti zdravo nihanje od nezdravega, in slednjega tekom terapije popraviti. Bioresonanca je popolnoma neboleča in brez stranskih učinkov.

Osnovno načelo delovanja bioresonance temelji na dejstvu da vsaka celica niha s specifično, sebi lastno frekvenco. Vse temlji na nihanju. Prav tako kot električne naprave, oddaja tudi človeško telo elektromagnetna nihanja. Naše celice in organi oddajajo določeno elektromagnetno nihanje, ki pa je pri zdravem človeku drugačno kot pri bolnem

Kako deluje?

Osnovno načelo vsega je nihanje – tudi v človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja – od zelo kratkih do zelo dolgih valovnih dolžin. Celice in organi imajo vsak svoje določeno nihanje, ki pa je v današnjem svetu večkrat popačeno – nihanje pri zdravem človeku se razlikuje od nihanja pri bolnem. Bolezenska nihanja nastanejo bodisi zaradi vplivov iz okolja (elektrosmog, slabo prehranjevanje, težke kovine iz okolja …) bodisi zaradi bolezenskih stanj, ki jih povzročajo alergeni, bakterije ali virusi. Ko se ravnovesje v telesu poruši, se v večini primerov razvije bolezen.

Da bi vzpostavili prvotne (zdravilne) vzorce nihanja, pri terapiji uporabimo aparat BICOM, ki negativne vzorce tekom terapije zajeme in jih preobrazi ter preko elektrod prenese nazaj v telo. Terapije je ob tem neboleča in nima stranskih učinkov.

Ves postopek izmenjave informacij med telesom in aparatom se zgodi v sekundi in se ponavlja dokler se ne vzpostavi ravnovesje – ta omogoča začetek samozdravljenja.

Z BICOM napravo lahko v mnogo primerih že na uvodnem srečanju odkrijemo dejanske vzroke obolenj. Tako lahko v veliko primerih ugotovimo katere obremenitve (npr. alergeni) povzročajo bolniku težave in se jih je potrebno izogibati. Glede na probleme, ki jih oseba izkuša in na podlagi rezultatov testa določimo primerno terapijo. Osebi svetujemo tudi glede zdravega načina prehranjevanja. Seznanimo jo tudi kako se izogibati alergenom.

Pri katerih težavah pomagamo?

Terapija lahko pomaga tako pri akutnih stanjih kot pri kroničnih boleznih, najpogostejše so:

  • alergije
  • prehladna obolenja (seneni nahod, astma, bronhitis)
  • obremenitve z glivicami, virusi, bakterijami ali paraziti
  • krepitev imunskega sistema
  • hormonske motnje (zelo uspešno pri menopavzi)
  • bolečine v kosteh, sklepih, hrbtenici, glavoboli
  • športne poškodbe
  • bolezni prebavnega in urinarnega trakta
  • nespečnost, kronična utrujenost, stres, depresija

Bioresonančno terapijo izvajamo na Obali, v mestu Lucija, blizu Portoroža. Več o točni lokaciji tukaj.